Fiske på Senja

Fiske på havet

Når du fisker på havet kan man blant annet få disse fiskene på kroken: torsk, kveite, brosme, rødspette, steinbit uer og makrell.

Ønsker du å fiske på havet har våre overnattingssteder gode muligheter for å leie båt. Båtene er ofte utleid og veldig populære, så vi anbefaler å reservere båt i god tid før man drar på fisketur. 

Fiske i ferskvann

I ferskvannene får man for det meste ørret og røye. For å fiske i ferskvannene må man kjøpe fiskekort.

Fiske på havet

kan en blant annet få disse fiskene på kroken: torsk, sei, hyse, makrell, uer, steinbit, brosme, rødspette og kveite.

Våre gjester som ønsker å fiske på havet har mulighet til å leie våre 19 fots Kværnøbåter, med plass til seks personer i hver båt. Båtene er svært populære og er ofte utleid, vi anbefaler derfor å å reservere båt i god tid hvis du vet at du skal på havsafari. Kværnø-båtene har plass til opptil fire fiskere. Takket være deres side- konstruksjon, er de meget stabile. Seks automatiske redningsvester er tilgjengelige og bør settes på før hver tur. Redningsvestene er lette, så du har god bevegelsesfrihet.

Fiske i ferskvann

For å fiske i ferskvannene må man kjøpe fiskekort. I ferskvannene får man for det meste ørret og røye.


Hva kan man fiske hvor?

Eidepollen: Kveite, hyse og torsk

I bukten ved Eidepollen finner store mengder fisk ly og mat. Her finner du både kveite, hyse og torsk. I området rundt øya Lemmingvær, kan det fiskes i vann med varierende dybde. Dette området ligger en 20 minutters båttur unna og er ideelt sted for å fiske kveite. 

Stonglandet: Sei, hyse, uer og torsk 

Lengre sør finner man Stonglandet som ligger utenfor Sør-Senja. På halvøyas sørvestlige kyst finnes fantastiske steder for fiske av ulike typer fisk.  Om strømretningen er riktig kan det fanges hyse, mange halvvoksene torsk og mellomstor sei på opp til 3,5 kg.

I utkanten av platået på en dybde på mer enn 150 m, kan sei på opp til 14 kg ofte bli funnet!

I nærliggende områder, på 140 til 220 meters dyp, finnes stimer av den ettertraktede ueren. Det er ikke uvanlig med en størrelse på over 50cm. Normalt sett er en vekt på 400-600g på et snøre med flere kroker med agn tilstrekkelig for å dra opp disse røde vennene.

Krøttøy og Nautøy: hyse og kveite

Området rundt Naturøya og Krøttøya er et annet veldig populært fiskeområde, men kun under stabile værforhold og med tilstrekkelig drivstoff i reserve. I en avstand på 20-25 km fra anlegget, er det unike fiskeplasser med sterk kveite og hyse av enorme størrelser.