høsten 2019

Program høsten 2019

Reiseleder, Runar Framnes, har siden 2005 arrangert konjakk kurs i Cognac. Sammen med ABX Reiser tar han deg med på en 5 – dagers reise til hjertet av Cognac. Det blir besøk hos Bache-Gabrielsen, Baron Otard, og ikke minst det 4. største huset av alle; Maison Camus. Her blander du din egen personlige XO som du får med deg hjem! 

Søndag 13. oktober

Vi reiser direkte fra Gardermoen til Bordeaux. Der står det en minibuss og venter på oss som kjører oss til Cognac. Vi sjekker inn på vårt lille, hyggelige hotel – Cheval Blanc.

Om kvelden spaserer vi litt i sentrum før vi spiser en 3-retters middag på Le Bistro de Claude som er en av favoritt restaurantene hos lokalbefolkningen. (www.bistro-de-claude.com).

kh1

Mandag 14. oktober

Vi starter dagen med en deilig fransk frokost før vi besøker vi Cognacmuseet for dem som ønsker dette. Deretter følger omvisning på Chateau de Cognac/Baron Otard med konjakk smaking og lunsj i borggården.

Baron Otard har røtter fra vikinghøvdingen Ottar som levde på slutten av 800-tallet og bodde utenfor Tromsø. Vi får lære mer om han når vi er på besøk.

Kvelden benyttes på egenhånd, og vi anbefaler et besøk hos en av de mange hyggelige fortaus restaurantene i sentrum. Reiseleder Runar hjelper gjerne til med å anbefale noe hyggelig å gjøre, og gode steder å spise middag.

kh2

Tirsdag 15. oktober

Da er vi kommet til «Den Store Dagen» hos Maison Camus. Vi starter med en omvisning og instruksjon om «Hvordan konjakk blir til». Familieoverhodet Jean-Paul Camus ønsker oss velkommen til slottslunsj som inkluderer utsøkte viner, eldgammel konjakk, og mulig opptak til ridderordenen «Det Galante Glass/ Chevalerie du Verre Galant».

Etter dette følger cognacsmaking og blanding («Master Blending») av egen XO med privat navnet etikett på flaske du tar med deg hjem. Din egen blanding blir omhyggelig protokollført slik at du senere kan sende bestilling på din private Camus- cognac!

Rolig kveld etter en lang og innholdsrik dag, vi spiser på en av de mange hyggelige fortaus cafeene i byen.
Kanskje blir det gode diskusjoner om cognacsmaker med andre riddere?

 
kh3
Bildet er utenfor hos tønnemakeren og er tatt fra en tidligere tur.

Onsdag 16. oktober

Vi besøker tønnemaker, Vicard, som er Maison Camus egen bødtker, og får detaljert innføring i tønneproduksjon.

Deretter omvisning, smaking og lunsj hos helnorske Bache-Gabrielsen. På kvelden venter en 6 – retters gourmetmiddag på utsøkte Les Pigeons Blanc (www.pigeons-blancs.fr)

kh4
Bildet er av en privat VSOP fra Camus.Til høyre er multer marinert i konjakk.

Torsdag 17. oktober

Tidlig frokost og avreise til St. Emilion, den mest berømte og vakreste vinbyen i Bordeaux. Byen har røtter fra romertiden og vinmarkene i området er beskyttet av UNESCO som kulturskatt.

Vi skal vi rusle en tur i sentrum før det blir vinsmaking på en av vingårdene. Lunch på egenhånd på en av de mange sjarmerende restaurantene i sentrum. Deretter blir det transport til Bordeaux og avreise tilbake til Oslo.

kh5.2

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Bordeaux t/r inkl. flyplassavgifter
 • Transfer flyplass/hotell t/r
 • 4 netter på hotell inkl. frokost + norsk reiseleder
 • Omvisning, vinsmaking og lunch hos Bache-Gabrielsen
 • Slottslunch med Jean-Paul Camus som vert
 • Ridder seremoni «Chevalerie de Verre Galant»
 • Vinsmaking i St. Emilion
 • Foredrag «Hvordan konjakk blir til?»
 • «Master Blending» Du blander din egen XO konjakk som blir protokollført for senere bestilling
 • Middag på Le Bistro de Claude
 • Gourmetmiddag på Les Pigeons Blanc
 • Besøk hos tønnemakeren
 • Lokal transport på Camus dagen

Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider utover programmet
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Reise og avbestillingsforsikring
Pris er 12.790,- pr. pers. i dbl.rom .

Depositum kr 2 500,- blir fakturert ved påmelding og blir ikke refundert. Vi tar forbehold om endring av program og flytider.

ABXreiser.no – Ved spørsmål vedr. programmet kontakt Runar Framnes på mobil 464 10 532 eller runar.framnes@gmail.com Andre spørsmål rettes til post@abx.no

ABX Reiser produserer små eksklusive vin og cognac turer for grupper mellom 12-15 personer. Vi er opptatt av høy kvalitet i alle ledd, samtidig som vi ønsker en hyggelig og uformell stemning blant våre gjester.

Våre turer inneholder alltid lokale attraksjoner og spennende utflukter i tillegg til cognac smaking, slik at våre gjester får maksimalt ut av dagene.

Velkommen med din bestilling. Vi treffes på post@abx.no!