våren 2019

Konjakk & Kultur i Cognac.
-Bland din egen personlige XO!

22-25 mai 2019

Ons. 22. mai.

  • FlyGardermoen-Amsterdam- Bordeaux. Transfer til Cognac, rask innsjekk midt i sentrum av denne sjarmerende byen, Hotel Cheval Blanc før velkomstmiddag på en av de mest anbefalte restaurantene blant lokale kjennere; Le Bistrot de Claude (www.bistro-de-claude.com)

Tors. 23. mai. 

  • Rett etter frokost starter  «Den Store Dagen» hos Maison Camus, det mest eksklusive av cognachusene, med rundtur og omvisning og instruksjon om «Hvordan cognac blir til».
  • Deretter ønskes vi velkommen av familieoverhodet Jean-Paul Camus, med stor slottslunsj med utsøkte viner og eldgammel cognac, ridderseremoni og mulighet for opptak til ridderordenen «Chevaliere de Verre Galant». Denne ridderordenen har kun et fåtall norske medlemmer.
  • Så følger cognacsmaking og blanding («Master Blending») av egen XO med privat navnet etikett på flaske du tar med deg hjem. Din egen blanding blir omhyggelig protokollført slik at du senere kan sende bestilling på din private Camus- cognac! Se www.camus.fr. Aftenen er til egen disposisjon i Cognac, og hvor du kanskje vil diskutere cognacsmaker med andre riddere?

Fre. 24. juni 

  • Etter frokost blir det omvisning på Cognacmuseet for de som ønsker det, deretter blir det besøk hos tønnemaker med omvisning og lunch hos Baron Otard. Etter lunch blir det tid til å rusle rundt i trivelige Cognac før gourmetmiddag på utsøkte Les Pigeons Blanc. Du kan lese mer om restauranten HER

Lør. 25. mai 

  • Besøk på markedet i Cognac( åpent 08.00 – 13.00). Her skal vi smake, lukte og mest sannsynlig gjøre innkjøp av oster, skinker, pateer og mye annet fransk snadder. Du har også tid til å besøke Cognacmuseet hvis du ikke rakk dette tidligere.
  • Vi sjekker ut av hotellet og reiser så mot Bordeaux flyplass. Avreise kl. 15.00 med mellomlanding i Amsterdam før vi lander på Gardermoen kl. 23.10.
Reiseleder / guide
Vår reiseleder, Runar Framnes, har holdt konjakkurs for Krigsskolen, lionsforeninger, BI og større bedrifter. Han har også vært rådsmedlem hos Camus i mange år, og er en personlig venn av Jean-Paul Camus som er vår vert på slottslunchen.
 
FLYTIDER

Påmelding:

Påmelding gjøres til epost post@abx.no (ABX Ferie) eller telefon 456 00 384.

Reisen er lagt opp som en eksklusiv gruppereise der antallet er max 14 personer. Påmelding anbefales derfor snarest. Påmeldingsfrist er 16. mars, men det praktiseres «førstemann til mølla» i forhold til de tilgjengelige plassene.

Påmeldingsfrist 16. mars – men først til mølla gjelder, kun 14 plasser.

Kontakt Runar Framnes på telefon 464 10 532 eller epost runar.framnes@gmail.com

Prisen inkluderer: 

  • Fly Oslo-Bordeaux t/r inkl. flyplassavgifter
  • transfer flyplass/hotell t/r
  • 3 netter på Le Cheval Blanc hotell inkl. frokost
  • omvisning, vinsmaking og lunch hos et kjent cognachus
  • slottslunch med Jean-Paul Camus som vert
  • ridder seremoni «Chevalerie de Verre Galant»
  • foredrag «Hvordan konjakk blir til?»
  • «Master Blending» Du blander din egen XO konjakk som blir protokollført for senere bestilling
  • middag på Le Bistro de Claude
  • gourmetmiddag på Les Pigeons Blanc
  • lokal transport på Camus dagen

 Prisen inkluderer ikke: 

  • måltider utover programmet
  • drikkevarer
  • tips
  • reise og avbestillingsforsikring

Pris pr.person i dobbel                               11.700,-
Tillegg for singel rom                                    1.490,-

ABX Reiser produserer små eksklusive vin og cognac turer for grupper mellom 12-15 personer. Vi er opptatt av høy kvalitet i alle ledd, samtidig som vi ønsker en hyggelig og uformell stemning blant våre gjester.

Våre turer inneholder alltid lokale attraksjoner og spennende utflukter i tillegg til cognac smaking, slik at våre gjester får maksimalt ut av dagene.

Velkommen med din bestilling, vi treffes på post@abx.no